به گزارش خبر۱۹ دانشگاه صنعتی کرمانشاه با هدف تربیت نیروی انسانی متخصص مورد نیاز کشور، تأمین نیازهای صنایع گوناگون موجود در استان و منطقه غرب، توسعه و کاربردی نمودن فناوریهای نوین در صنایع مختلف، در سال ۱۳۸۴ موفق به اخذ موافقت اصولی شد و از بهمن سال ۱۳۸۶ با پذیرش ۱۳۰ دانشجوی مقطع کارشناسی در دو رشته مهندسی برق و مهندسی شیمی در شهرکرمانشاه فعالیت خود را آغاز کرد.
این دانشگاه اکنون ۲ هزار و ۳۰۰ دانشجو در ۱۰ رشته کارشناسی و هفت رشته کارشناسی ارشد در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند و آموزش این تعداد دانشجو را نیز ۵۲ استاد عضو هیأت علمی و ۵۲ عضو غیرهیات علمی بر عهده دارند.
**ارتباط دانشگاه با صنعت ضعیف است
رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه ارتباط دانشگاه با صنعت را در استان ضعیف دانست و گفت: برای ایجاد و تقویت این ارتباط جلسات مستمری با صنایع و کارخانههای استان برگزار میکنیم.
دکتر علی اکبر اختری تصریح کرد که تقاضا محوری در کشور وجود ندارد به این معنا صنایع و کارخانهها از دانشگاهها درخواستی برای ارتقای بهره وری و استفاده از دانش اساتید و اعضای هیأت علمی و دانشجویان ندارند که باید این ارتباط شکل بگیرد و این تخصص و دانش به صنعت منتقل شود.
او گفت: ما حاضر به همکاری با کارخانههای استان هستیم و حاضریم دانشجویان را روانه صنایع کنیم و از تخصص آنها استفاده کنند.
وی تاکید کرد بدون اینکه صنایع استان هزینهای بدهند حاضریم دانشجویان را در اختیار آنها بگذاریم به شرطی که بعداً آنها را جذب کنند و از توان وتخصص آنها استفاده نمایند.
او با بیان اینکه دانشجویان دانشگاه صنعتی به دلیل فنی و تخصصی بودن کمتر بیکار میمانند، گفت: براساس آماری که از تأمین اجتماعی گرفتهایم بیش از ۴۷ درصد دانشجویان دانش آموخته این دانشگاه مشغول به کار هستند اگرچه این آمار براساس لیست بیمه است و شاید افرادی هم سر کار باشند و از محل دیگری بیمه آنها رد شده باشد و در این لیست نباشند.
** لزوم تشکیل بانک اطلاعاتی از نیازهای صنعت
رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه در ادامه با تاکید بر اینکه صنعت باید از دانشگاه اعلام نیاز کند، گفت: نیاز است که بانک اطلاعاتی از نیازهای دستگاههای اجرایی و بخشهای خصوصی و دولتی ایجاد شود و این دانشگاه نیز آمادگی دارد که در حد توان و تخصص خود به این نیازها پاسخ دهد.
دکتر اختری یادآوری کرد که باید سامانه برای درج نیازهای کارآفرینی و پژوهشی ایجاد شود و هر کارخانهای که نیاز به نیرو یا دانش داشته باشد اعلام نیاز کند و از طریق این سامانه نیروی تخصصی و دانش مورد نیاز خود را انتخاب نماید.
وی گفت: امادگی داریم که برای توانمند کردن هرچه بیشتر دانشجویان دورههای آموزشی تکمیلی نیز براساس نیاز صنعت برگزار کنم و منطبق با نیاز کارخانهها براساس توان خود آمادگی همکاری با صنعت استان را داریم.
او به حمایت از پایان نامههای کاربردی نیز اشاره کرد و گفت: براساس قانون برای حمایت از پایان نامههای کارشناسی ارشد یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان پرداخت میشود که حاضریم برای آنهایی که تجاری سازی و صنعتی میشوند سه برابر آن را به شرط تأیید پارک علم و فناوری پرداخت کنیم.
**جهت گیری دانشگاه به سمت نسل سوم است
رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه در ادامه این گفت و گو جهت گیری این دانشگاه را به سمت کارآفرینی دانست و گفت: باید ۳۰ درصد منابع مالی دانشگاه را از صنعت تأمین کنیم و برای تأمین آن نیاز است که کلینیک صنعت راه اندازی نمائیم.
وی با بیان اینکه ۱۲ درصد بودجه دانشگاه از محل درآمدهای آن تأمین میشود، افزود: انتظار داریم صنعت به ما تقاضای کار ارائه دهد تا با بهترین کیفیت کار را در اختیار آنها بگذاریم و از این محل دانشگاه هم به درآمد برسد.
** ایجاد یک مرکز رشد مشترک با پارک علم و فناوری
دانشگاه صنعتی و پارک علم و فناوری کرمانشاه به صورت مشترک اقدام به راه اندازی مرکز رشد کردهاند و به گفته رئیس دانشگاه در این راستا تفاهم نامههایی نیز با برخی از صنایع استان از جمله پالایشگاه، نیروگاه و پتروشیمی منعقد شده است.
وی اظهار داشت که سالانه ۱۰ محصول جدید به پارک علم و فناوری استان معرفی میکنیم و به نظر میرسد دستاورد خوبی باشد.
**موافقت با افزایش رشتهها در سال ۱۴۰۰
رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه در ادامه سخنان خود گفت: با درخواست دانشگاه برای افزایش رشته در سال ۱۴۰۰ موافقت شده تا ۱۵ رشته کارشناسی راه اندازی کنیم که از این تعداد هشت رشته جدید است و باید خودمان برای این رشتهها سرفصل ایجاد کنیم.
به گفته او با راه اندازی ۱۰ رشته کارشناسی ارشد هم در سال ۱۴۰۰ در این دانشگاه موافقت شده است.
دکتر اختری تصریح کرد که در نظر داریم در سال ۱۴۰۰ تعداد رشتههای کارشناسی را به ۱۵ و رشتههای کارشناسی ارشد را به ۱۰ رشته افزایش دهیم و در مقطع دکترا نیز سه رشته دایر کنیم.
به گفته او، دانشگاه صنعتی سه دانشکده انرژی، فناوری اطلاعات و مدیریت مهندسی دارد.
اکنون دانشکده انرژی در رشتههای مهندسی برق که شامل چهار گرایش قدرت – مخابرات – کنترل و الکترونیک، مهندسی شیمی و مهندسی مکانیک، انشجو میپذیرد.
رشتههای موجود در دانشکده فناوری اطلاعات شامل مهندسی کامپیوتر، علوم کامپیوتر، فیزیک مهندسی و علوم مهندسی میباشد و در دانشکده مدیریت مهندسی نیز رشتههای مهندسی صنایع، مهندسی عمران و مهندسی راه آهن میباشد.
وی تعداد فعلی دانشجویان این دانشگاه را ۲ هزار و ۲۵۰ نفر، اعضای هیأت علمی را ۵۲ نفر و اعضای غیرهیات علمی را نیز ۵۲ نفر اعلام کرد و گفت: براساس برنامه راهبردی باید در سال ۱۴۰۰ تعداد دانشجویان به ۲ هزار و ۴۰۰ نفر برسد.
او گفت که جذب دانشجو در این دانشگاه تنها از طریق آزمون امکان پذیر است و رشته بدون آزمون نداریم.
به گفته او تعداد اعضای هیأت علمی هم باید براساس برنامه راهبردی به ۷۵ نفر افزایش یابد.
**کمبود اعتبارات در دانشگاه
رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه در ادامه سخنان خود به اعتبارات دانشگاه نیز اشاره کرد و گفت: دانشگاه برای تحقق اهداف و برنامههای خود به ۲۵ میلیارد تومان نیاز دارد اما ۱۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای ما در نظر گرفتهاند که ۴۰ درصد کمبود اعتبار داریم.
او ارتقای سطح کیفی آموزش و پژوهش در این دانشگاه را در اولویت دانست و افزود: بیشتر به دنبال ارتقای سطح کیفی هستیم تا افزایش کمی و در این راستا حمایت از پژوهش را در دستور کار قرار دادهایم.
او سرانه فعالیتهای پژوهشی در این دانشگاه را ۲.۳ برای اعضای هیأت علمی دانست و افزود: سالانه حدود ۱۱ طرح پژوهشی در دانشگاه انجام میشود و تلاش ما انجام پژوهشهای کاربردی است.
** همکاری علمی دانشگاه صنعتی کرمانشاه و کردستان عراق
رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه در بخش پایانی این گفت و گو از آغاز همکاریهای علمی این دانشگاه با دانشگاههای اقلیم کردستان عراق خبر داد و گفت: تاکنون با چهار دانشگاه منطقه اقلیم تفاهم نامه همکاری منعقد کردهایم.
دکتر اختری افزود: مذاکرات با دانشگاههای اقلیم را از سال گذشته آغاز کردیم و در قالب برگزاری دورههای کوتاه مدت و همایشهای مشترک در حوزههای خدمات مهندسی و پژوهشی با آنها همکاری میکنیم.
وی با بیان اینکه مجوز بین المللی شدن دانشگاه صنعتی کرمانشاه از سال ۹۶ صادر شده است، گفت: تبادل دانشجو در برنامه این دانشگاه و دانشگاههای اقلیم کردستان عراق نیست بلکه هدف ما همکاریهای علمی و پژوهشی است.
او با بیان اینکه ما رقیب دانشگاههای اقلیم کردستان عراق برای پذیرش دانشجو نیستیم، گفت: هدف ما هم افزایی علمی با دانشگاههای اقلیم است و تاکنون با چهار دانشگاه نیز قرارداد همکاری منعقد کردهایم.
به گفته او، همکاریهای دانشگاه صنعتی کرمانشاه با دانشگاههای سلیمانیه و اربیل عراق در حوزه فنی و مهندسی شروع شده و این همکاریها در حال افزایش است.
وی با اشاره به تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان، گفت: دانشگاههای استانهای مرزی کشور مانند کرمانشاه میتوانند از طریق تبادل و همکاریهای علمی در راستای ارزآوری برای کشور نقش آفرینی کنند.
اکنون بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی استان کرمانشاه مشغول به تحصیل هستند.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با ۲ بخش کُردی و عربی کشور عراق دارد.
http://khabar19.ir/?p=5934