به گزارش خبرنگار سیاسی خبر ۱۹ ، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز پنجشنبه در آیین دومین سالگرد رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه هاشمی هم در دفاع مقدس و هم استقرار صلح نقش ارزشمندی داشت ، تصریح کرد: در ساختار انقلاب و استقرار نظام، شهید بهشتی و مرحوم هاشمی استوانه اصلی بودند.
روحانی با بیان اینکه امروز برای تعظیم شخصیت بلندی در اینجا گرد آمدیم که بر همه ملت ایران، عزت ایران و نواندیشی اسلامی حق بزرگی دارد، گفت: آیتالله هاشمی همواره از هر منصب و جایگاهی که در آن قرار گرفت برتر و بالاتر بود.
رئیس جمهور افزود: پیش از انقلاب و در روزهایی که هاشمی رفسنجانی طلبهای جوان و پرشور در قم بود، تلاش داشت از قلم بزرگان حوزه استفاده کرده و مجله مکتب تشیع را منتشر کند. شاید امروز انتشار یک مجله در حوزه علمیه قم امری معمولی باشد، اما کافی است به دهه ۳۰ شمسی برگردید تا ببینید که در آن ایام نوشتن مقاله و انتشار مجله برای کسی عزت و عظمت به حساب نمیآمد.
روحانی اظهار داشت: هاشمی رفسنجانی در جریان نهضت و حرکت اسلامی از همان آغاز از یاران نزدیک و شاگردان برجسته امام راحل بود و همواره فراتر از یکی از نخبگان حوزه علمیه تلاش میکرد. در محرم سال ۴۲ در حالی که از چندی قبل او را به بهانه سربازی دستگیر کرده بودند با همان لباس سربازی به منزل امام آمد که این حرکت او نیز به نوعی سنتشکنی از سوی یک طلبه جوانِ فاضل بود.
رئیس جمهور ادامه داد: در طول نهضت اسلامی هر کس میخواست کتاب یا مطلبی منتشر کند به موضوعات دینی، جهادی و اسلامی میپرداخت، اما هاشمی در آن دوره درباره سردار سازندگی دوران قاجار یعنی امیرکبیر کتاب نوشت و در روزگاری که کمتر کسی به خاورمیانه و فشارها بر ملتهای منطقه توجه میکرد، او درباره فلسطین کتاب نوشت.
روحانی با بیان اینکه هاشمی چنان شجاع و مقاوم بود که هیچ شلاق و شکنجهای او را به زانو در نیاورد، تصریح کرد: نه تنها شکنجه و شلاقهای ساواک و زندانهای رژیم طاغوت هاشمی را به زانو در نیاورد، بلکه حتی شلاقهایی که به آبرو و روح هاشمی وارد آمد، نیز نتوانست او را به زانو در آورد.
رئیس جمهور شلاق بر جسم را دردناک توصیف کرد، اما شلاق بر روح، آبرو و حیثیت را بسیار دردناکتر از شلاق بر جسم ذکر کرد و گفت: امروز اینجا جمع شدهایم که بگوییم هاشمی زنده است و زنده میماند، چرا که فکر، اندیشه، صبر، مدارا، استقامت و فداکاری هاشمی، همواره زنده میماند و ما بلندترین آرزوی هاشمی، یعنی نظام سربلند جمهوری اسلامی و ایران باشکوه را دنبال خواهیم کرد و تا این هدف ادامه دارد و تا ایران و نظام اسلامی برقرار است، هاشمی زنده است.
روحانی در ادامه با اشاره به اینکه ملت قدرشناس ایران، آخرین بار هاشمی رفسنجانی را در خیابان انقلاب بدرقه کردند، خاطر نشان کرد: تا جاده انقلاب هست، هاشمی نیز زنده است و چنانکه جایگاهی رفیع در میان ملت ایران داشت، همواره این جایگاه را حفظ خواهد کرد.
رئیس جمهور اضافه کرد: فکر بلند و هوشیاری ملت ایران در دو صحنه آشکار شد، یکی آن زمان که تهمتها و سخنهای ناروای بسیاری علیه هاشمی به زبان آمد، اما در آخرین انتخاباتی که او شرکت کرد با رأی بالای مردم تهران مواجه شد و صحنه دوم نیز زمانی بود که مردم آن نمایش باشکوه را در بدرقه پیکر هاشمی به نمایش گذاشتند. این دو صحنه به همه معاندان، دشمنان و سرکوبگران اعلام کرد که نمیتوان با تهمت و دروغ، فرهیختهای محبوب ملت را از صحنه خارج کرد.
روحانی اظهار داشت: هاشمی همچنان همان شخصیت والایی است که امام راحل درباره او پس از حمله سبوعانه ضد انقلاب گفت: هاشمی زنده است چون نهضت زنده است. هاشمی با نهضت، انقلاب اسلامی، ایران و عزت ایران پیوند خورده است.
رئیس جمهور با اشاره به این جمله ماندگار مقام معظم رهبری درباره آیتالله هاشمی که «هیچکس برای من هاشمی نخواهد شد»، تصریح کرد: این توصیف نشانه جایگاه بلند هاشمی نزد مقام معظم رهبری است. تا چندین هفته پس از رحلت آیتالله هاشمی در دیدارهایم با مقام معظم رهبری، شاهد این بودم که ایشان با آه، افسوس و ناراحتی از مرگ غمبار آیتالله هاشمی سخن میگفتند و تأکید میکردند که نمیتوانم این اتفاق را از یاد ببرم.
روحانی با بیان اینکه آیتالله هاشمی یکی از شخصیتهای بنام و مؤثر در استقرار انقلاب اسلامی بود، گفت: ۲ نفر در پیروزی انقلاب و استقرار نظام و شکل دادن به ساختار جمهوری اسلامی ایران نقشی بسیار مؤثر داشتند؛ یکی آیتالله شهید بهشتی که مجلس خبرگان قانون اساسی را به خوبی اداره کرد و میثاق و منشور ملی یعنی قانون اساسی را به ثمر نشاند و دوم آیتالله هاشمی رفسنجانی که مشابه این کار را در تشکیل و اداره اولین مجلس شورا بر عهده داشت.
رئیس جمهور ادامه داد: روزهای آغازین مجلس اول، روزهای بسیار سختی بود. اندکی قبل از رأی گیری برای ریاست مجلس اول به اتفاق جمع دیگری از نمایندگان مجلس در مدرسه رفاه گرد هم آمده بودیم و در آنجا نظر اکثریت قاطع این بود که آقای خامنهای رئیس اولین دوره این مجلس باشند، اما خود آقای خامنهای در آن جلسه صحبت و تأکید کرد که در این شرایط بسیار سخت، هاشمی بهترین کسی است که میتواند برای ریاست مجلس انتخاب شود و به گونهای سخن گفت که نظرش مورد قبول جمع قرار گرفت و اینگونه شد که آقای هاشمی رفسنجانی مجالس اول و دوم و سال اول مجلس سوم را به خوبی اداره کرده و بسیاری از رویههای قانونگذاری و فعالیتهای مربوط به مجلس را پایهگذاری کرد.
http://khabar19.ir/?p=3201