به گزارش خبر ۱۹ به نقل از ایرنا در گفتگو با احد ظفری با بیان اینکه بیشترین خسارت به باغ ها مربوط به شهرستان های همدان، کبودراهنگ و رزن بوده افزود: به دلیل برودت هوا و کاهش دما به ۲۶هزار و۵۳۲ هکتار از باغ ها و ۳۳۵ هزار و ۸۳۰ هکتار از زمین های زراعی این استان خسارت وارد شد.
وی با بیان اینکه خسارتهای امسال در بخش کشاورزی به ۳۶۲ هزار و ۳۵۰ هکتار وارد شده است اظهار داشت: بیشترین خسارت در بخش باغی مربوط به باغ های گردو، هلو، سیب، آلو و انگور بوده است.
رییس اداره بحران و مخاطرات سازمان جهاد کشاورزی همدان ادامه داد: در بخش زراعی نیز بیشترین خسارت ها به مزارع گندم دیم و آبی، کلزا، چغندر قند، سیب زمینی، جو و یونجه وارد شده است.
ظفری با بیان اینکه استقبال کشاورزی از بیمه بسیار پایین است افزود: بسیاری از کشاورزان و باغداران برای بیمه اقدام نکرده اند و در سال زراعی جاری در بخش زراعی ۱۹۷ هزار و ۳۹ هکتار و در بخش باغی نیز ۲هزار و ۲۳ هکتار بیمه شده اند.
وی ادامه داد: همچنین بیمه تنه درختان به میزان ۸۵۵ هکتار، دام سنگین به میزان ۳۴ هزار و ۸۱۵ راس و طیور به تعداد ۱۱ میلیون و ۵۰۰ قطعه بیمه شده اند.
رییس اداره بحران و مخاطرات سازمان جهاد کشاورزی همدان اظهار داشت: این میزان خسارت در مقایسه با خسارت های سال ۹۶ که در کل ۹۳۰ میلیارد ریال بود بسیار افزایش داشته که دلیل آن خسارتهای شدید فصل بهار به باغ ها و زراعت همدان بود.
ظفری با بیان اینکه سالانه پنج میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی در این استان تولید می شود گفت: این میزان ۹ درصد تولیدات کشور را شامل می شود.
به گفته وی میزان تولیدات زراعی استان سالانه سه میلیون و ۶۸۴ هزار تن است که رتبه ششم را در محصولات زراعی دارد.
وی میزان تولید محصولات دامی استان همدان را ۶۶۶ هزار تن اعلام کرد و افزود: این استان ۲۲ درصد تولیدات دامی و رتبه نهم را در تولید این محصولات در کشور به خود اختصاص داده است.
رییس اداره بحران و مخاطرات سازمان جهاد کشاورزی همدان اظهار داشت: میزان تولیدات باغی این استان ۶۵۰ هزار تن است و همدان رتبه ۱۳ را در کشور در این زمینه دارد.
ظفری اضافه کرد: سیب زمینی، گندم، جو، سیر، بادام، گردو و انگور از مهمترین محصولات کشاورزی هستند که در استان همدان تولید می شوند.
استان همدان یک هزار و ۹۵۰ هکتار وسعت دارد که ۴۶ درصد آن منابع طبیعی ، ۳۳ درصد اراضی زراعی ، ۳.۷ درصد باغ ها و حدود ۱۳.۱ درصد آن نیز آیش است.
استان همدان در بخش کشاورزی ۱۱۷ هزار بهره بردار دارد که با داشتن ۲۶ درصد اشتغال استان، ۲۹ درصد ارزش افزوده ، سالانه حدود ۴.۵۵ میلیون تن محصول کشاورزی را تولید می کند.
http://khabar19.ir/?p=4640