به گزارش خبر ۱۹ به نقل از ایرنا؛ هدایت حاتمی روز دوشنبه در مراسم روز جهانی صنایع دستی که در سرسرای آناهیتا هتل پارسیان کرمانشاه برگزار شد، نخستین راهکار را ایجاد کمیته اقتصاد فرهنگ و هنر اعلام کرد و افزود: این کمیته را به زودی با حضور پیشکسوتان صنایع دستی و مدیران کل میراث فرهنگی و فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل می دهیم.
او تاکید کرد که مباحث تخصصی در این کمیته را به پیشکسوتان و صاحب نظران صنایع دستی واگذار می کنیم و ما در استانداری به روی درآمدزایی و اشتغال صنایع دستی تاکید داریم.
وی یادآوری کرد که تلفیق هنر با درآمدزایی و اشتغال می تواند به موفقیت هنرمندان صنایع دستی کمک زیادی کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه در ادامه سخنان خود دومین راهکار عملیاتی برای رونق صنایع دستی را ارائه برنامه از پایین به بالا دانست و گفت: برنامه های رونق بخشی صنایع دستی باید از سوی هنرمنداغن و صنعتگران این عرصه به مسئولان اعلام شود تا بهتر و سریعتر به نتیجه برسد.
حاتمی یادآوری کرد که اگر مسئولان ارشد استان اقدام به ارائه برنامه برای حوزه های تخصصی مانند صنایع دستی کنند نمی توانند نگاه تخصصی و کامل و جامعی به این بخش داشته باشند و از این رو درخواست می کنیم که خود هنرمندان این برنامه ها را اعلام کنند.
او تاکید کرد که مسئولان دولتی باید حرف صنعتگران و هنرمندان را بشنوند و آنها را تجزیه و تحلیل کنند تا به رونق تولیدات صنایع دستی و تقویت این بخش منجر شود.
او اظهار داشت که ما در استانداری کرمانشاه براساس اولویت ها اقدام به بررسی و رفع مشکلات هنرمندان صنایع دستی می کنیم و انتظار هم نداریم یک شبه همه مشکلات حل شود بلکه با کمک همه هنرمندان و صنعتگران باید بتوانیم مشکلات اصلی و براساس اولویت برطرف شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه در ادامه سومین راهکار عملیاتی استان برای رونق صنایع دستی را تقویت تشکل های بخش خصوصی صنایع دستی دانست و گفت: امروز کشورهای توسعه یافته به تدریج وظایف و مشئولیت های خود را به تشکل ها و شرکت های بخش خصوصی در بخش های تخصصی واگذار می کنند و ما هم باید به این سمت برویم.
حاتمی بر ایجاد تشکل های صنایع دستی در استان تاکید کرد و افزود: امروز برخی از بزرگان استان کرمانشاه در تشکل های بخش خصوصی در مرکز مسئولیت دارند که موجب تقویت این بخش ها در استان شده است.
او گفت: با شکل گیری تشکل های بخش خصوصی صنایع دستی می توان عمده فعالیت هایی که اکنون توسط دولت درر این بخش انجام می شود را به تشکل ها واگذار کرد.
او همچنین بر داشتن نگاه زنجیره ای در اقتصاد به خصوص در بخش صنایع دستی نیز تاکید کرد و گفت: باید امروز زنجیره تولید، بازاریابی و تبلیغات، فروش، صادرات صنایع دستی در قالب یک زنجیره واحد دیده شود تا صنایع دستی رونق بگیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود از همه صاحب نظران و پیشکسوتان صنایع دستی در استان خواست بر روی هویت شهرها و روستاهای استان در زمینه صنایع دستی فکر کنند و هر شهر و روستا را با برندی از صنایع دستی و سنتی معرفی کنند.
حاتمی به عنوان مثال به شهر لالجین همدان به عنوان شهر برند سفال اشاره کرد و افزود: ما در استان کرمانشاه این ظرفیت را همه شهرها داریم که برندی را به نام یک شهر معرفی کنیم و این کار صنعتگران صنایع دستی است که این ایده را عملیاتی کنند.
او صنایع دستی را ظرفیت بالایی برای ایجاد اشتغال و درآمدزایی دانست و گفت: مجموعه مدیریتی استان کرمانشاه آمادگی حمایت همه جانبه از این بخش است.
دراین مراسم ۳۲ تن از پیشکسوتان و هنرمندان صنایع دستی استان کرمانشاه با اهدای لوح تقدیر تجلیل شدند.
به گزارش ایرنا؛ استان کرمانشاه به دلیل پیشینه قدیمی و فرهنگ مردمان آن یکی از مهدهای صنایع دستی و هنرهای سنتی است که آوازه جهانی دارد.
جاجیم بافی، چاقوسازی و ابزارآلات فلزی قلمزنی منبت، معرق، پارچه دستباف، نازک کاری چوب و ریزه کاری چوب، نمد مالی، مصنوعات چرمی و ساخت زیورآلات محلی، چیخ بافی و فلزکاری را می توان از جمله صنایع دستی کرمانشاه نام برد.
همچنین دوخت های سنتی (رودوزی)، گلیم گل برجسته، سفالگری، طراحی سنتی، سبد بافی، نساجی (موج بافی و اهرامی بافی) تراش شیشه، رنگرزی سنتی، طراحی فرش، تذهیب، نگارگری، خراطی و مجسمه سازی از جمله دیگر تولیدات کنونی استان کرمانشاه است.
ماشته بافی، دواتگری سنتی (مسگری)، علامت سازی یا علم سازی، دباغی سنتی، هور بافی، جاجیم بافی، رنگریزی سنتی، داور بافی (سیاه چادر)، موج بافی را می توان از جمله صنایع دستی فراموش شده کرمانشاه دانست که در گیلانغرب، کرمانشاه، دالاهو، اورامانات، سومار و در میان عشایر استان بیشتر وجود داشته است.
براساس آمارهای رسمی ۱۰ هزار نفر و آمارهای غیر رسمی حدود ۷۰ هزار نفر در حوزه صنایع دستی در استان کرمانشاه فعالیت دارند.